dissabte, 14 de maig de 2011

Flam de cafè

INGREDIENTS:
4 ous
1/2 litre de llet
3 ó 4 cullerades de cafè soluble
100 g sucre
1/2 branca de canyella
caramel líquid


COM ES FA?
- Escalfem el forn a 180ºC. A dintre del forn, posem un recipient (on farem el bany maria) ple d'aigua.

- Embadurnem el motlle amb caramel líquid i reservem.

- Escalfem la llet, junt amb la branca de canyella. Abans que arribi a bullir, la treiem del foc i deixem temperar. Treiem la branca de canyella quan la llet ja està temperada.

- Mentretant, barregem el sucre amb el cafè soluble.

- En un bol, separem les clares dels rovells, batem les clares a punt de neu, i a continuació, afegim els rovells i seguim batent.

- Incorporem el sucre i el cafè als ous, i tornem a remenar.

- Quan la llet ja està temperada, l'afegim a la barreja anterior i remenem.

- Aboquem la barreja al motlle i el tapem amb paper d'alumini.

- Posem el motlle amb el flam en el recipient que tenim dintre del forn, amb aigua, i deixem coure al bany maria uns 45-50 minuts.

- Treiem del forn i deixem refredar. Desmotllem en el moment de servir el flam.