dissabte, 14 de maig de 2011

Lluç amb salsa d'ametlles en llit de patates



INGREDIENTS:
4 trossos de lluç
1/2 ceba
1/2 got de vi blanc
2 patates
3 llesques de pa (mida baguette)
8 ametlles torrades
julivert
sal, oli oliva, farina, all (opcional)

COM ES FA?
- Pelem les patates i les tallem a llesques molt fines. Les fregim en oli d'oliva sense que arribin a daurar-se. Les salem i les posem en el fons d'una safata apta per a forn, cobrint tota la base.

- Fregim el pa en el mateix oli on hem fet les patates. Fem una picada amb el pa torrat, les ametlles torrades i pelades, julivert i all (opcional).

- En una paella, escalfem oli d'oliva, afegim la ceba, tallada molt petita, i afegim el vi blanc. Quan la ceba s'hagi estovat i el vi s'hagi reduit a la meitat, incorporem la picada i treiem del foc. Si volem podem passar la salsa pel minipimer.

- Salem el peix i l'enfarinem. Els fregim amb oli d'oliva durant 5 minuts per cada costat, sense que s'arribin a fer del tot.

- Quan hem fregit el peix, l'anem col·locant sobre el llit de patates.

- Per sobre del peix, aboquem la salsa i posem a coure al forn, a temperatura mitja, durant 5 minuts.


COMENTARIS: Aquesta recepta és una adaptació d'una recepta de l'Arguiñaño. Ens ha agradat molt.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Si et porto jo les llesques de pa, me la faràs, oi?????
ha de ser boníssim.