dilluns, 9 de maig de 2011

Melmelada de maduixa amb sucre moreno



INGREDIENTS:
500 g maduixes sense netejar
400 g sucre moreno
suc de 1/2 llimona
1 vaina vainilla o una punta de ganivet de vainilla en pols (no sucre avainillat)
1/2 poma per espessir

COM ES FA?
- Netegem les maduixes, les tallem a trossos i les posem en una cassola de fons gruixut, junt amb el sucre, la vainilla i el suc de llimona. Remenem bé amb una cullera de fusta, i deixem macerant un mínim de 4 hores.

- Passat aquest temps, si hem posat la vaina de vainilla la treiem, triturem les maduixes i les posem a coure, a foc lent, junt amb la poma tallada a trossos (amb pell), fins que tingui textura de melmelada, uns 50 minuts, remenanta de tant en tant.

- Quan hagi espessit suficient, la treiem del foc, treiem els trossos de poma, posem la melmelada en el pot de conserva i el tanquem de seguida.

- Acabat de tancar, posem el pot al revés durant 24 hores perquè es faci el buit.