dissabte, 21 de maig de 2011

Mousse de llimona

Al meu fill D. li encanta la mousse de llimona. Cada nit, just quan acaba de sopar i toca prendre el postre, abans d'obrir la nevera, em pregunta si hi ha mousse de llimona. La meva resposta és sempre la mateixa. Només excepcionalment li en compro.

Avui he decidit fer-ne per donar-li una alegria.


INGREDIENTS: (per a 5 ó 6 persones)
150 g sucre glass
4 ous
el suc d'1 llimona gran o 1 1/2 mitjanes
ratlladura d'1 llimona
1 pessic de sal
Per a decorar: 6 guindes o fideus de xocolata

COM ES FA?
- Separem les clares dels rovells dels ous. Reservem les clares.

- Posem a escalfar al foc un pot amb aigua (per fer el bany maria)

- En un pot es barregen molt bé, amb una cullera de fusta, els rovells dels ous amb el sucre i el suc de llimona.

- Amb l'aigua ja calenta, posem el pot al bany maria i el remenem sense parar durant uns 15-20 minuts, fins que el volum de la crema gairebé hagi duplicat.

- Es treu el pot del foc, i del bany maria perquè es vagi refredant, i se li afegeix la ratlladura de llimona.

- Mente es refreda la barreja, batem les clares, amb un pessic de sal, a punt de neu molt fort.

- Quan estan molt fortes, s'afegeixen suaument a la crema i es remena fins a obtenir una mousse homogènia.

- Es serveixen en copes o en el recipient que hagim triat, i es posa, com a mínim, 2 hores a la nevera.

- Just abans de servir, posem unes guindes, o uns fideus de xocolata, per a decorar. Servim fred.

COMENTARIS: Recepta trobada a Entre pucheros

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Quina sort que té amb la mare cuinera que li ha tocat.
No es pot queixar.
I segur que moooolt més bona que la comercial.