diumenge, 22 de maig de 2011

Muffins de mores


El secret dels muffins és no remenar excessivament la massa, per això no hem d'utilitzar la batedora elèctrica. Necessitarem dos bols: en un d'ells, barregem els elements secs (farina, llevat, fruits secs, coco ratllat, etc.), i en l'altre, el sucre amb els elements líquids (ous, oli, llet, etc.). A continuació barregem el contingut dels dos bols amb una cullera, i els posem a coure de seguida (la massa no s'ha de deixar reposar) perquè si no, els muffins quedaran ressecs.

INGREDIENTS (per a 12 muffins):
250 g farina de rebosteria
3 culleradetes (mida cafè amb llet) de llevat químic Royal
1 ou
125 g sucre
10 g sucre avainillat
125 g margarina
100 g mores en almívar
150 ml almívar de mores
100 ml. llet

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- En un bol barregem la farina amb el llevat. Reservem.

- En un altre bol, batem l'ou junt amb el sucre i la margarina.

- Afegim l'almívar de mores i la llet a la barreja de l'ou i remenem. Finalment, afegim les mores en almívar.

- Aquesta barreja la incorporem en el bol on tenim la farina i remenem amb les varilles manuals fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats i obtinguem una crema homogènia.

- Preparem els motlles dels muffins (si són metàl·lics, els embadurnem amb mantega i farina), i hi aboquem la massa. Omplim aproximadament 3/4 parts dels motlle perquè quan pugin no es vessi la barreja.

- Fiquem en el forn uns 25-30 minuts. Passat aquest temps, els deixem reposar 5 minuts, abans de treure'ls dels motlles.

- Deixem refredar sobre una reixeta.

3 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Ohhhhhh,!!!! de mores!!!
Han de ser espectaculars!!!
Qué bons.!!!!

Jo mateixa ha dit...

Has pensat a fer-les de figues??
potser també queden bones.

kalidoscopi ha dit...

Em fa por que no quedin una mica massa seques, però puc provar-ho.