diumenge, 12 de juny de 2011

Coca d'albercocs


INGREDIENTS:
7-8 albercocs madurs
250 g farina
2 rovells d'ou
50 ml. oli
120 g sucre
250 g llet tèbia
1 sobre llevat químic Royal
canyella, sucre, oli
Sucre glass

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 200 ºC. Precalentar el horno a 200ºC.

- Rentem els albercocs i els obrim per la meitat. Els deixem escórrer i reservem.

- En un bol posem l'oli, la llet tèbia, el sucre i els rovells d'ou. Batem manualment amb unes varilles.

- Barregem la farina amb el llevat. Tamissem i anem incorporant, a poc a poc, a la barreja anterior. Cada vegada que afegim una tongada de farina, remenem per a integrar-la en la barreja.

- Quan hem incorporat tota la farina, seguim remenenant fins a obtenir una crema suau i homogènia.

- Folrem un motlle gran amb paper de fornejar, i a continuació l'embadurnem amb oli o margarina.

- Aboquem la massa i posem les meitats dels albercocs a sobre, amb la part interna cap amunt.

- Dintre de cada meitat d'albercoc posem una mica de sucre, una mica de canyella i unes gotes d'oli.

- Abaixem la temperatura del forn fins a 170ºC, fiquem la coca al forn i deixem coure 30 minuts.

- Quan ja estigui freda, desmotllem i cobrim de sucre glass.

ANOTACIONS: El motlle ha de ser gran perquè si no, els albercocs queden amagats dintre de la coca, aproximadament d'uns 35 x 22 cm.

COMENTARIS: recepta trobada a Mamalà

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Nena, ha de ser boníssima.
Quina enveja!!

kalidoscopi ha dit...

És molt bona, a més a més, els albercocs queden tous i es desfan a la boca.