dissabte, 26 de novembre de 2011

Crema de toffee

INGREDIENTS:
100 g. sucre moreno
40 g. mantega a temperatura ambient
200 ml. de nata líquida


COM ES FA?
- En un pot posem a escalfar el sucre amb la mantega tallada a trossets. El deixem sense remenar fins que el sucre comenci a fondre's i comencin a sortir bombolletes a la mantega. En aquest moment, comencem a moure el pot fent cercles perquè la mantega impregni tots els grans de sucre (jo, en lloc de moure el pot, he remenat amb una cullera de fusta i ha quedat també molt bé).

- Quan ja tenim el caramel perfectament homogeni, el treiem del foc i, anant en compte perquè esquitxa, afegim la nata líquida i remenem.

- Quan deixa d'esquitxar, ho tornem a posar al foc, a foc mig, i remenem contínuament fins que obtinguem la crema amb l'espessor que vulguem (quan la crema refreda, espesseig una mica més). Veurem que al principi, tot el caramel s'ha solidificat i ha quedat com una pedra, però amb l'escalfor del foc, tornarà a disoldre's.

Comentaris: Boníssima, de vici. Recepta trobada a Biscayenne: para golosos irredentos

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Qué bona!!!
Creus que amb margarina pot quedar be???
la nata líquida la puc canviar per nata de coco o d'arròs.
be,al final no s'assemblarà en res, però crec q provaré.

kalidoscopi ha dit...

Jajaja, segur que inventes alguna crema nova.