dimecres, 2 de novembre de 2011

Melmelada de poma al microones

Tenia unes pomes molt verdes que anava a llençar perquè eren incomestibles. Aleshores he pensat en fer melmelada per aprofitar-les. La quantitat de sucre que he posat és molt alta perquè les pomes eren molt i molt verdes.


INGREDIENTS:
380 g. poma
190 g. sucre
suc d'una llimona petita

COM ES FA?
- Rentem bé la fruita i la posem en un recipient alt (al bullir puja molt la barreja) i apte per al microones, junt amb el sucre i el suc de llimona. Tapem el recipient i ho posem al microones a màxima potència durant uns 5-6 minuts.

- Treiem del microones i triturem la fruita amb el minipimer.

- Tornem a ficar al microondas, tapat, durant uns10 minutos a máxima potencia.

- Treiem del microones, remenem bé, comprovem la consistència i, si cal, tornem a repetir la tanda de 10 minuts tantes vegades com calgui, en funció de la fruita, fins a aconseguir la consistència desitjada. Amb la poma, només m'ha calgut una tongada de 10 minuts.

- Envasem en calent en pots estèrils, els tapem, els posem al revés i els deixem durant 24 hores perquè es faci el buit.