dissabte, 31 de desembre de 2011

Coca de recapte


INGREDIENTS (per a una safata de la mida del forn):
500 g farina de força
100 ml oli
250 ml aigua
5g sal
1 sobre llevat sec
Escalivada (4 pebrots, 4 albergínies i 1 ceba)
Oli oliva i sal

COM ES FA?
- La masa es pot preparar a mà o a la panificadora. Jo la vaig fer a la panificadora (Home Bread Baguette, Moulinex) amb el programa núm. 13 (1 hora, 25 minuts), posant a la cubeta els ingredients en l'ordre següent: aigua, sal, farina i llevat. L'oli el reservem.

- Una vegada ha finalitzat el programa, deixem reposar la massa 2 hores més. Si fem la massa sense panificadora, hem de deixar-la reposar un total de 3 hores.

- Mentretant, anem fent una escalivada amb els pebrots, la ceba i les albergínies. Deixem refredar i els tallem a la mida desitjada.

- Passat el temps de repós de la massa, afegim l'oli que havíem reservat. Amassem fins a integrar bé l'oli a la massa, i deixem reposar 30 minuts més.

- Escalfem el forn a 200ºC amb escalfor a baix.

- Ajudant-nos d'un corró, estirem la massa de la coca de manera que ens quedi ben fina (amb les mides que hem preparat, surt per a dues safates de forn i una mica més) perquè així ens quedarà més cruixent.

- A sobre hi distribuïm l'escalivada.

- Fiquem al forn fins que veiem que la massa ja està cuita, jo l'he tingut uns 40 minuts. Treiem del forn i amanim amb sal i una mica d'oli d'oliva.

Coca de recapte amb xampinyons

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Nena, quina pinta més bona. I a més t'ha quedat molt vistosa.