divendres, 2 de desembre de 2011

Crema de tomàquet


INGREDIENTS (per a 4 persones):
1 ceba
1 kg de tomàquets pera
2 patates
100 ml de nata líquida per a cuinar
oli d'oliva
sal i pebre
parmesà ratllat per servir
crostonets per acompanyar

COM ES FA?
- Pelem els tomàquets i els tallem a llesques. Reservem.

- Tallem la ceba a llesques fines, posem oli en una cassola, afegim la ceba i la sofregim a foc lent, remenant sovint, durant uns 5 minuts fins que sigui tendra.

- Quan la ceba ja està a punt, afegim el tomàquet i el sofregim uns 15 minuts. Salpebrem.

- Pelem les patates i les tallem a daus. Rerservem.

- Quan els tomàquet ja està fet, afegim l'aigua i les patates. Quan arrenqui a bullir, abaixem el foc i seguim coent durant una hora.

- Ho triturem tot amb el minipimer fins a obtenir una crema.

- Abans de servir, l'escalfem i li afegim la nata. Per servir podem posar-li parmesà i crostonets.

COMENTARIS: recepta trobada a El kiwi blau