dimecres, 7 de desembre de 2011

Fideuà de calamars


INGREDIENTS:
1 paquet de fideus prims (núm. 1 ó 2)
1 all
Calamar
1 litre de fumet de peix o brou de peix
1 gotet de vi blanc
all-i-oli

COM ES FA?
- En una cassola posem oli d'oliva i afegim l'all tallat a trossos molt petits. Quan estigui daurat, li afegim els fideus i anem remenant sense parar fins que estiguin torrats. Treiem de la cassola i reservem.

- Tallem el calamar a tires.

- Tornem a posar oli a la cassola i fregim el calamar fins que estigui una mica daurat. Aleshores afegim el vi blanc i deixem reduir.

- Finalment, afegim els fideus que tenim reservats i el fumet o brou de peix.

- Deixem bullir fins que s'hagi absorbit tot el suc.

- Servim amb all-i-oli.

OBSERVACIONS: Si volem que la fideuà no sigui només de calamars, podem afegir també gambes, cloïses, etc.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Ei, aquesta la puc fer amb fideus sense gluten. Me la apunto.

kalidoscopi ha dit...

Pots afegir-li alguns llagostins que segur que també quedarà boníssima. Jo no li he posat perquè el Ll. és al·lèrgic.