dilluns, 19 de desembre de 2011

Pa de pessic d'ametlles i cítrics


INGREDIENTS:
150 g. farina de rebosteria
100 g. ametlla mòlta
250 g. sucre moreno
100 g. oli oliva 0,4º
3 ous
ratlladura pell d'1 mandarina i 1 taronja
suc d'1 taronja i mitja llimona
1 sobre llevat Royal
pessic de sal

COM ES FA?
- Encenem el forn a 175ºC.

- En un bol barregem l'oli d'oliva amb el sucre.

- Separem els rovells de les clares. Muntem les clares, amb un pessic de sal, a punt de neu i reservem.

- Incorporem els rovells d'ou, a la barreja d'oli i sucre i remenem bé.

- Afegim la ratlladura de la pell de mandarina i de taronja, i el suc de taronja i llimona. Remenem.

- A poc a poc, i remenant cada vegada, anem incorporant la farina, barrejada amb el llevat, finalment afegim l'ametlla picada. Remenem bé fins a obtenir una pasta homogènia.

- Finalment, incorporem les clares amb moviments suaus.

- Embadurnem un motlle amb mantega i farina o bé el folrem amb paper de fornejar. Aboquem la massa i fiquem al forn durant uns 45 minuts. Abans de treure, fem la prova de l'agulla.

- Deixem refredar sobre una reixeta.

3 comentaris:

noe ha dit...

Me llevo esta receta tan estupenda esto lo tengo k catar yo jeje se ve muy rico y te ha kedado de lujo y muy esponjoso besos

Jo mateixa ha dit...

Que bona. Ara mateix m'en menjava un trosset.
Fa temps que no prenc un bon pa de pessic.

kalidoscopi ha dit...

Noe,
en casa gustó mucho, no duró niun día.

L,
Llàstima que no en puguis prendre perquè va quedar molt bo, i els cítrics li donaven un gustet genial.