dijous, 1 de desembre de 2011

Quiche de carn


Per fer aquesta quiche he utilitzat una base que vaig trobar al blog de Gabriela, clavo y canela, però també es pot fer amb pasta de full o pasta brisa.

INGREDIENTS:
Per a la base:
200 g d`arròs de gra llarg
100 g formatge ratllat
2 ous

Per al farcit:
450 g carn picada
100 g xoriço
1/2 ceba gran
2 cullerades puré de patata
beixamel
formatge ratllat
oli d'oliva, sal i pebre

COM ES FA?
- Encenem el forn a 200 ºC.

- Posem a bullir l'arròs, passat el temps l'escorrem bé.

- Li afegim el formatge emmental i les dues clares d'ou.

- Amb aquesta massa que hem preparat amb l'arròs, cobrim la base i els laterals d'un motlle desmuntable, prèviament folrat amb paper de fornejar, estenent la massa uniformement i compactant molt bé.

- Fornegem la massa d'arròs a 200ºC durant uns 15 minuts.

- Mentretant, tallem la ceba a trossets petits i la fregim amb una mica d'oli d'oliva fins que comenci a estar daurada.

- A continuació, afegim el xoriço, tallat a trossets molt petits i el fregim una mica. De seguida, incorporem la carn picada i fregim fins que estigui ben feta.

- Treiem del foc la carn, i la posem en un colador per treure-li l'excés d'oli. Quan ja està ben escorreguda, salpimentem i la barregem amb el puré de patates.

- Fem una mica de beixamel, que barrejarem amb la carn.

- Quan la base ja està cuita, aboquem el farcit que vulguem sobre la base, espolvoregem per sobre amb formatge ratllat, i fiquem al forn a 180ºC, uns 25 minuts més.