dimarts, 3 de gener de 2012

Crema d'espàrrecs verds

INGREDIENTS:
2 manocs d'espàrrecs verds
2 patates mitjanes
1 ceba
un grapat d'ametlles crues marcona (unes 20)
700 ml. brou vegetal o aigua
pa torrat (opcional)
sal, oli d'oliva, pebre
anous, sèsam, julivert (opcional)

COM ES FA?
- Rentem els espàrrecs i els tallem en 2-3 trossos, rebutjant la part més dura de l'espàrrec. Escaldem en aigua bullint durant 3-4 minuts. Escorrem i reservem. Si no tenim brou vegetal, reservem l'aigua d'escaldar per afegir-la després a la crema.

-Torrem les ametlles en una mica d'oli, a foc mig i remenant perquè no se'ns cremin. Quan estan fetes, les treiem del foc i reservem.

- Tallem la ceba petita i la sofregim en el mateix oli d'oliva on hem torrat les ametlles.

- Quan la ceba està feta, afegim les patates tallades a trossos no gaire grans, els espàrrecs verds i les ametlles. Deixem al foc que es faci durant un parell de minuts remenant perquè no es cremi.

- Afegim el brou vegetal (o l'aigua de bullir els espàrrecs) fins a cobrir-ho tot, i deixem coure tapat i a foc suau durant uns 15-20 minuts o fins que les patates estiguin tendres.

- Treiem del foc i passem pel minipimer fins a obtenir una bona crema. Salpebrem al gust. Passem pel col·lador xinès per eliminar les fibres dels espàrrecs que puguin haver quedat.

- Podem decorar amb trossets d'anous, llavors de sèsam i una mica de julivert.

OBSERVACIONS: Si la volem més espessa, podem afegir-hi una llesca de pa torrat que també triturarem amb el minipimer. La versió per als meus fills no és vegana, li afegeixo una mica de formatge crema i de llet en el moment de triturar-ho (foto).

2 comentaris:

noe ha dit...

Las cremas me encantan y me gusta probar de nuevas y esta que has preparado tiene que estar bien rica así que tomo nota besos

Jo mateixa ha dit...

Oh. Els espàrrecs verds són la meva verdura preferida. Em tornen boja i en menjaria una tonelada.
Prenc nota d'aquesta crema xq excepte les anous la resta ho puc prendre tot.
Quina ilu no haver d'adaptar una recepta.

Nota: aquesta també me la pots fer el dia que vingui a dinar :-)
je,je.