dilluns, 20 de febrer de 2012

Pastís de plàtan i xocolata

INGREDIENTS:
200 g galetes maria
100 g margarina o mantega a temperatura ambient
2 sobres quallada (jo he utilitzat Royal)
100 g xocolata (negra o com ens agradi)
1 litre llet
400 g plàtans molt madurs(pelats)
una mica de suc de llimona
50 g sucre (només si utilitzem xocolata negra)

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- Triturem les galetes amb la picadora fins que estiguin molt fines. Les barregem amb la margarina i amassem amb les mans fins a obtenir una massa homogènia.

- Agafem un motlle desmotllable i cobrim la base amb paper de fornejar. Repartim la pasta de la galeta per tota la base.

- Fiquem al forn durant uns 20 minuts perquè ens quedi una base cruixent. Passat el temps de cocció, treiem del forn i deixem refredar. Ja podem apagar el forn.

- En un got, posem 250 ml. de llet on disoldrem 1 sobre de quallada. Reservem.

- En un pot, posem a escalfar 250 ml. de llet junt amb la xocolata. Remenem fins que la xocolata estigui ben integrada i, quan la llet comenci a bullir, li afegim la llet on hem disolt la quallada. En el cas que utilitzem xocolata negra, haurem d'afegir 50 g de sucre a la llet.

- Remenem sense parar i, quan torni a bullir, enretirem uns segons del foc.

- Tornem a posar al foc sense deixar de remenar i quan arrenqui el bull una altra vegada, treiem el pot del foc i aboquem la barreja sobre la base de galetes.

- Deixem refredar. Quan ja hagi quallat força, rasquem la superfície amb una forquilla suaument, sense fer massa pressió, només per dibuixar estries i que la capa següent s'adhereixi bé i no es deixi anar.

- Pelem els plàtans i amb una forquilla els aixafem totalment. Afegim unes gotes de suc de llimona perquè no es tornin negres. Reservem.

- En un got, posem 250 ml. de llet on disoldrem l'altre sobre de quallada. Reservem.

- En un pot, posem a escalfar 250 ml. de llet. Remenem i, just abans que la llet comenci a bullir, afegim els plàtans aixefats. Remenem i quan torni a bullir, li afegim la llet on hem disolt la quallada.

- Remenem sense parar i, quan torni a bullir, enretirem uns segons del foc.

- Tornem a posar al foc sense deixar de remenar i quan arrenqui el bull una altra vegada, treiem el pot del foc i aboquem la barreja sobre la capa de xocolata.

- Per abocar aquesta segona capa i que no es barregi amb l'anterior, convé que aboquem la barreja sobre l'anvers d'una cullera perquè no caigui amb gaire força.

- Deixem refredar a temperatura ambient, i quan ja estigui fred, ho fiquem a la nevera fins l'endemà.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Nena, això ha de ser boníiiiiisim!!!
Quina passada. Té una pinta....
i amb plàtan i xoco......!!!!

noe ha dit...

Pero que rico tiene que estar este pastel mmm una mezcla de sabares de lujo platano y chocolate mmm besos