diumenge, 12 de febrer de 2012

Rollo alla nutella


INGREDIENTS:
180 ml. llet tèbia + 20 ml. aroma d'azahar (ó 200 ml. llet)
pessic de sal
1 ou
100 g. mantega a temperatura ambient i tallada a trossos
100 g. sucre (jo moreno)
500 g. farina de força
1 sobre llevat sec de forner

Farcit: Nutella o nocilla
Decoració: sucre, ametlles, etc.

COM ES FA?
- Posem tots els ingredients necessaris per fer la massa a la panificadora (Home Bread Baguette, Moulinex) en l'ordre indicat. Posem el programa d'amassat i llevat (núm. 13: 1 hora i 25 minuts).

- Passat aquest temps, treiem la massa de la cubeta de la panificadora i l'estenem, ajudant-nos amb un corró, fins que quedi primeta i donant-li forma rectangular.

- Cobrim la massa amb una bona capa de nutella/nocilla, i enrotllem tota la massa sobre sí mateixa. Quan acabem, li donem forma de rosca ajuntant bé els extrems perquè no se separin.

- Posem sobre la safata del forn, que prèviament haurem cobert amb paper de fornejar, i deixem fermentar 2 hores en un lloc protegit de corrents d'aire (per exemple dintre del forn apagat).

- Passat aquest temps, encenem el forn a 180ºC.

- Pintem la rosca amb clara d'ou i per sobre li posem sucre, trossets d'ametlla, guindes, etc.

- Fiquem al forn durant 40 minuts amb escalfor a dalt i a baix. Deixem refredar sobre una reixeta.

2 comentaris:

noe ha dit...

Mmm que buena pinta tiene, te ha quedado genial sin duda tomo nota pq en casa va a gustar mucho besitos

Jo mateixa ha dit...

Ai nena, quina pinta més bona.
li clavaria una bona mossegada ara mateix.