diumenge, 25 de març de 2012

Bagels

INGREDIENTS:
125 ml aigua
125 ml llet
2 cullerades d'oli d'oliva
2 culleradetes de sal
1 cullerada de sucre moreno
500 g de farina de força
un sobre de llevat sec de forner

COM ES FA?
Si ho fem manualment:
- Netegem bé el marbre de la cuina i l'enfarinem. Posem tots els ingredients i  els barregem bé. Amassem fins que hagim obtingut una massa elàstica.

- Ens embadurnem les mans amb força oli, agafem la massa i la posem en un bol, també embadurnat amb oli. Deixem reposar la massa 40 minuts. És molt important que la massa quedi ben pringada d'oli.

Si ho fem amb la panificadora:
- Posem tots els ingredients a la panificadora (Home Bread Baguette, Moulinex) en l'ordre indicat.

- Posem el programa d'amassat i llevat (núm. 13: 1 hora i 25 minuts), i treiem la massa quan encara faltin 20 minuts per acabar.

- Passat el temps de llevat, amassem una mica la massa per treure-li l'aire, i la partim en quatre trossos per fer els bagels.

- Arrodonim cada porció de massa i li fem un forat al centre.

- Els col·loquem sobre la safata del forn folrada de paper de fornejar, i els tornem a deixar reposar 15 minuts, tapats i allunyat de corrents d'aire.

- Mentretant, en una cassola gran, posem a escalfar aigua amb una culleradeta de sal o bicarbonat, i encenem el forn a 200ºC.

- Quan hagin passat els 15 minuts i l'aigua estigui bullint, introduïm els bagels en l'aigua i els deixem coure un parell de minuts donant-els-hi la volta. Veurem que s'inflen molt.

- Els treiem de la cassola, els escorrem, i els posem sobre la safata del forn folrada amb  paper de fornejar.

- Els fiquem al forn, amb escalfor a dalt i a baix, durant uns 20 minuts o fins que estiguin torradets.

- Treiem del forn i deixem refredar sobre una reixa.

ANOTACIONS: La massa dels bagels no és lleugera i esponjosa, sinó que és una massa elàstica i densa, per tant, cal que obtinguem una massa dura i difícil de treballar, i per tant no ha d'haver fermentat durant massa temps.
També hem de tenir en compte que la massa dels bagels es cou en aigua bullint i es posa al forn per a torrar-los i que agafin color.