dijous, 23 d’agost de 2012

Fumet de peix

 INGREDIENTS:
1 quilo de peix de roca o morralla
2 tomàquets madurs, 1 ceba, 1 porro, 2 pastanagues
2 fulles de llorer, julivert
2 litres d’aigua
Oli i un got de vi blanc

COM ES FA?
- Netegem i tallem les verdures molt petites. El peix també l'hem de netejar i, si és molt gran, tallar en trossos.

- En una cassola, sofregim les verdures amb una mica d'oli d'oliva durant uns 4 minuts a foc mig.

- Afegim el got de vi blanc i esperem un parell de minuts perquè s'evapori l'alcohol.

- A continuació, afegim el peix i ho sofregim tot durant uns 5 minuts.

- Li afegim 2 litres d'aigua, el llorer, el julivert i la sal. Quan arrenca el bull, deixem durant uns 25-30 minuts. Hem d'anar treient l'escuma que es vagi formant mentre està bullint.

- Finalment colem el brou i ho deixem refredar totalment abans de congelar.