diumenge, 30 de desembre de 2012

Bacallà amb beixamel

INGREDIENTS:
4 trossos grans de bacallà ja desalat
4 patates grans
2 cebes grans
600 ml. llet
farina
formatge ratllat
oli, sal, nou moscada

COM ES FA?
- Tallem les patates i la ceba i les fregim com si anessim a fer truita de patates. Treiem del foc i reservem.

- En un pot posem a escalfar la llet amb els trossos de bacallà. Quan la llet comenci a bullir, els deixem durant 2 minuts. Passat aquest temsps, treiem del foc.

- Treiem la pell i les espines del bacallà, i l'esmicolem en trossets petis. Reservem la llet que hem utilitzat per bullir.

- Amb el mateix oli amb que hem fregit les patates i la ceba i amb la llet de bullir el peix, fem una beixamel.

- Quan ja tenim la beixamel, la barregem amb els trossos de bacallà.

- En cassoles individuals de fang, posem una capa de patata i ceba, per sobre una capa de beixamel amb bacallà, i finalment una capa de formatge ratllat.

- Ho fiquem al forn a gratinar i ho treiem quan veiem que el formatge ja està a punt.