divendres, 25 de gener de 2013

Galetes shortbread

Són unes galetes típiques d'Escòcia. Tradicionalment es fan amb 1 part de sucre, 2 parts de mantega i 3 parts de farina. És molt important que la mantega sigui de bona qualitat ja que és la que li dóna el gust a la galeta.
Generalment es presenten en tres formes: allargades (fingers), rodones individuals (rounds), o bé es forma una rodona gran que es talla en 8 parts formant rectangles.

El secret està en coure-les a baixa temperatura i que no es torrin gaire.



INGREDIENTS:
125 g sucre
250 g mantega a temperatura ambient
375 g farina de rebosteria

COM ES FA?
- Encenem el forn a 150 ºC.

- Barregem bé la mantega junt amb el sucre fins que quedi una massa uniforme. Jo he barrejat amb les mans.

- Afegim la farina tamissant-la prèviament. i l'afegim es anem afegint a poc a poc. Barregem bé fins a obtenir una massa compacta i homogènia.

- Preparem una safata del forn amb paper de fornejar, traspassem la massa i allisem fins a obtenir una alçada de 2 cm. Li podem donar diferents formes, jo li he donat forma rodona i he marcat amb un ganivet les porcions per poder-les separar bé un cop cuit.

- Fornegem durant uns 30 minuts vigilant que no se'ns torri massa. Quan el treiem del forn, marquem els talls que farem després i deixem refredar. Un cop estigui freda la galeta, tallem en triangles.