divendres, 25 de gener de 2013

Monkey bread dolç

Aquesta és una recepta de Nadal és típica dels Estats Units.


INGREDIENTS:
Per a la massa:
200 ml. llet tèbia
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
1 ou batut
1 culleradeta de sal
2 cullerades de sucre
400 g. farina de força
1 sobre de llevat sec

Per a la cobertura:
2 cullerades de mantega desfeta
100 g sucre moreno
1 cullerada de canyella (jo canyella, gingebre i nou moscada)

Per farcir (opcional): fruita escarxada, guindes, etc. (opcional)

COM ES FA?
- Fiquem en la cubeta de la panificadora (Home Bread Baguette, Moulinex) tots els ingredients de la massa en l'ordre indicat amunt. Posem el programa d'amassar i llevar (num. 13, 1 hora 25 minuts).

- En un plat fondo barregem el sucre moreno amb la canyella (o les espècies que hagim triat nosaltres).  Posem a desfer la mantega al microones. Reservem.

- Embadurnem un motlle de corona amb mantega i farina.

- Passat el temps de la panificadora, anem agafant petites porcions de massa (d'uns 25 g aproximadament), les estirem una mica, les farcim amb fruita escarxada o guindes (opcional), i fem una bola.

- Passem les boles per la mantega desfeta, les arrebossem amb el sucre moreno i les anem posant en el motlle de corona.

- Si quan acabem d'arrebossar tota la massa encara ens queda mantega i sucre, ho repartim per sobre del pastís.

- Tapem el motlle amb film de cuina i deixem reposar fins que torni a duplica el seu volum una altra vegada.

- Escalfem el forn a 170ºC durant 30 minuts, amb escalfor a dalt i a baix.

- Desmotllem i deixem refredar. Se serveix tebi i es menja amb les mans pessigant les porcions.


COMENTARIS: Recepta trobada a Una pinup en la cocina amb les meves modificacions.