dimecres, 16 de gener de 2013

Strudel de verdures


INGREDIENTS:
1 planxa de pasta de full
400 g espinacs
1 pastanaga
1 porro
1 patata gran
1 ceba petita
1 grapat de pinyons (opcional)
2 cullerades salsa tomàquet
oli d'oliva, sal
ou per pintar
formatge ratllat per espolvorejar per sobre (opcional)

COM ES FA?
- Bullim els espinacs. Escorrem bé procurant eliminar el màxim d'aigua. Reservem.

- Encenem el forn a 200ºC.

- Tallem en trossos petits la patata, el porro, la pastanaga i la ceba. En una paella, sofregim les verdures amb oli d'oliva. Salem al gust. Quan ja estiguin gairebé fetes, li afegim els pinyons, els sofregim una estona i finalment ho retirem del foc. Eliminem l'excès d'oli.

- En un bol, barregem les verdures amb els espinacs.

- Estirem la massa de pasta de full, la pintem amb salsa de tomàquet i a sobre escampem la barreja de verdures.

- Enrotllem la pasta de full com si fos un braç de gitano, fent una mica de pressió perquè no se'ns obri.

- Pintem amb ou batut i espolvoregem amb formatge ratllat.

- Introduïm al forn (200ºC) amb escalfor a dalt i a baix, durant uns 20-30 minuts aproximadament, vigilant que no se'n torri massa.