dimecres, 16 de gener de 2013

Tartaletes portugueses


INGREDIENTS (per a 12 tartaletes):
2 masses de pasta de full rectangular
1 ou
canyella en pols
100g nata líquida
75 g sucre + 2 cullerades plenes per fer almívar
suc d'1 taronja

COM ES FA?
- Encenem el forn a 200 ºC.

- Estenem la massa i l'espolvoregem totalment de canyellla. Escampem la canyella ajudant-nos de la mà o d'un pinzell.

- Enrotllem la massa sobre si mateixa pel costat més llarg i la tallem en trossos de 5 - 6 cms (surten uns 6-7 trossos de cada massa).

- Posem cada tros en posició vertical i, amb el palmell de la mà, l'aixefem.

- Embdurnem els motlles de madalenes/muffins amb oli i una mica de farina, i adaptem els trossos de pasta de full a les parets i fons del motlle.

- Fiquem els motlles en el forn durant uns 5 minuts.

- Mentretant, en un bol batem l'ou junt amb la nata i el sucre fins que estigui tot ben integrat. Reservem.

- Passats els 5 minuts, els treiem del forn, i els farcim amb la crema que hem preparat abans i que tenim reservada.

- Tornem a ficar al forn aproximadament uns 20 minuts, o fins que la pasta de full comenci a daurar-se. Desmotllem.

- Preparem un caramel: posem el suc de taronja junt amb les 2 cullerades plenes de sucre en un pot i ho posem a foc alt, remenant contínuament amb una cullera de fusta, fins que el suc estigui caramelitzat.

- Posem l'almívar per sobre de les tartaletes i deixem refredar abans de menjar.

COMENTARIS: Recepta trobada  La Repostería de Miguel.