diumenge, 17 de febrer de 2013

Pa de pessic de les Carmelitas descalzas de Sevilla


Necessites 10 dies per a fer aquesta recepta, sense necessitat d'utilitzar nevera, batedora o qualsevol altre tipus d'aparell.
Parteix d'una ferment o massa mare que, segons la tradició, t'han de regalar i, a través d'aquest gest, la persona et desitja sort i salut.
Es comença  en dijous perquè així acabis de fer-lo el dissabte de la setmana següent.

Dia 1 (dijous): Es posa el contingut del vas de massa mare en un recipient més gran i s'afegeix 1 got de sucre i 1 de farina. NO es barreja.

Dia 2 (divendres): Es barreja tot amb una cullera de fusta

Dia 3 (dissabte): No es toca

Dia 4 (diumenge): No es toca

Dia 5 (dilluns): S'afegeix 1 got de sucre, 1 got de llet i 1 got de farina. NO es barreja.

Dia 6 (dimarts): Es barreja tot amb una cullera de fusta

Dia 7 (dimecres): No es toca

Dia 8 (dijous): No es toca

Dia 9 (divendres): No es toca

Dia 10 (dissabte): La massa mare obtinguda es divideix en 4 parts. 1 part ens la quedem nosaltres, i les altres 3 les repartim a tres persones a les que vulguem desitjar sort i salut. A la massa mare que ens quedem nosaltres li afegim:
- 2 gots de farina
- 1 got de llet
- 1 1/2 got de sucre
- 1 got d'oli
- 1 sobre de llevat Royal
- 2 ous sencers
- 1 pessic de sal
- 1 cullerada de canyella
- 1 pessic de vainilla
- ratlladura d'una taronja
Es barreja tot amb una cullera i es posa al forn, preescalfat a 180ºC, durant aproximadament 45 minuts. En funció del motlle, el temps de cocció serà superior. Abans de treure'l del forn, hem de fer la prova de l'agulla.

Fins aquí es pot fer el pa de pessic, però si realment volem fer l'autèntic pa de pessic de les Hermanas Carmelitas Descalzas, a la barreja anterior se li afegeix:
- 1 poma trossejada
- 1 got petit de nous
- 1 got petit d'ametlles picades
- 1 got petit de panses sense pinyols prèviament enfarinades