dimarts, 26 de febrer de 2013

Panquemao (Panquemado o mona de pasqua tradicional)


INGREDIENTS:
300 g farina de força
2 ous
40 g oli suau
65 g sucre
40 g llet
ratlladura 1 llimona
1 cullerada aigua azahar
20 g de llevat fresc o 1 sobre de llevat sec

COM ES FA?

- Disolem el llevat en la lllet tèbia. Reservem.

- En un bol, barregem els ous, el sucre, l'oli, la ratlladura de llimona i l'aigua d'azahar.

- A continuació incorporem la farina i amassem. Finalment afegim la llet tèbia on hem disolt el llevat i acabem d'amassar.

- Deixem reposar en un lloc càlid i tapat fins que dobli el seu volum. (Jo el poso al forn a 36º C).

- Passat aquest temps, tornem a amasar per treure l'aire i li donem forma. Deixem reposar 20 minuts més.

- Encenem el forn a 170ºC, amb escalfor a dalt i a baix. A dintre del forn posem un petit recipient amb aigua per tal de crear una atmosfera humida.

- Passats els 20 minuts de repós, pintem amb ou batut o amb clara d'ou, espolvoregem de sucre remullat amb unes gotes d'aigua per sobre.

- Fiquem al forn i fornegem durant uns 20 minuts, fins que es vegin força torrat.

COMENTARIS: Recepta trobada a La cocina de piescu, amb les meves adaptacions.


1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Ha quedat ESPECTACULAR!!!!
(quina enveja)