divendres, 15 de febrer de 2013

Risotto de 4 formatges, bacon i poma

INGREDIENTS:
250 g arròs bomba
80 g formatge crema tipus philadelphia
90 g formatge ratllat de tres tipus
1 ceba picada o tallada fina
50 g de bacon tallat a dauets + 4 llesques fines
50 ml. vi blanc
700 ml. brou pollastre
1/2 poma tallada a dauets,
un grapat de pinyons
oli d'oliva
sal i pebre

COM ES FA?
- Fregim les llesques de bacon fins que estiguin cruixents. Treiem l'excès d'oli i reservem.

- Torrem els pinyons amb l'oli. Reservem.

- En la mateixa paella, i amb el mateix oli (si n'hi ha massa en treiem una  mica), sofregim la ceba i salem una mica. Sofregim a foc baix perquè es vagi fent la ceba sense torrar-se massa.

- Quan ja està feta, afegim la resta de bacon tallat a dauets i, quan estigui fet, incorporem l'arròs. Torrem durant 1 minut i, a continuació, aboquem el vi. Deixem evaporar.

- Anem afegint cullerots de brou i deixem evaporar. Anem afegint tants com sigui necessari perquè l'arròs no es quedi sec. Repetim tantes vegades com sigui necessari. Remenem de tant en tant per trencar els grans d'arròs i així alliberar tot el midó. Hem de vigilar que l'arròs estigui sempre cobert de brou, si veiem que aquest es consumeix, n'afegirem més.

- Passats 10 minuts de cocció de l'arròs, afegim el formatge Philadelphia i barregem bé.

- Incorporem el formatge ratllat. Salpimentem.

- Una mica abans de finalitzar el temps de cocció de l'arròs, afegim la poma tallada a cubs i els pinyons que teníem reservats, i deixem que acabi de coure.

- Deixem reposar 10 minuts. A l'hora de servir, afegim el bacon que teníem reservat.

COMENTARIS: Recepta trobada a Mercado Calabajío amb les meves adaptacions.