diumenge, 5 de maig de 2013

Pa de pessic de poma i canyella

INGREDIENTS:
2 pomes
3 ous
150 g sucre + dues cullerades
160 g farina de rebosteria
1 iogurt natural
100 g margarina
1 culleradeta (de moka) de canyella
1 sobre llevat
un rajolí de conyac
un pessic de sal
sucre moreno



COM ES FA?
- En un pot, posem una poma tallada a daus, junt amb una mica de conyac barrejat amb aigua i dues cullerades de sucre. Ho posem al foc i deixem que es vagi confitant a foc lent, remenant de tant en tant perquè no s'enganxi.

- Encenem el forn a 180ºC.

- En un bol, separem les clares dels rovells, junt amb un pessic de sal, i les batem fins a obtenir un punt de neu fort. Reservem.

- En un altre bol, barregem els rovells amb el sucre, i batem fins a obtenir una massa blanquinosa i escumosa.

(- Recordeu que hem d'anar remenant la poma que tenim al foc)

- Afegim la margarina i tornem a batre perquè s'integri bé. Incorporem el iogurt i remenem.

- A continuació, afegim la canyella, i la farina barrejada amb el llevat, prèviament tamisada. Remenem fins a obtenir una massa homogènia.

- Treiem del foc la poma que ja estarà confitada, i la incorporem a la massa. Amb una espàtula la integrem bé.

- Afegim les clares muntades a punt de neu que teníem reservades, i ajudant-nos amb una espàtula i fent moviemnts suaus cap amunt, anem incorporant les clares a la barreja.

- Folrem un motlle amb paper de fornejar (jo he agafat un desmotllable perquè així és més fàcil de treure després el pa de pessic sense que es trenqui), i aboquem la massa.

- Pelem l'altra poma i la tallem a grills fins, la posem per sobre de la massa fins a cobrir tota la superfície. Per sobre de la poma, espolvoregem sucre moreno fins a cobrir tota la superfície.

- Abaixem el forn a 170ºC, i fiquem el motlle durant uns 45 minuts. Abans de treure'l, fem la prova de l'agulla per comprovar que està prou cuit.

- Deixem refredar del tot, desmotllem i ja el podem menjar.