dissabte, 8 de juny de 2013

Brioixets de xocolata vegans


INGREDIENTS (per a 6 brioixets):
320g farina d'espelta (blanca o integral)
45g sirope d'àgave
1 pessic gran de sal marina
30g oli oliva extra verge
1 sobre de llevat
90 g de llet vegetal
45g aigua tèbia

Per a la cobertura:
150g xocolate negre
una mica de llet vegetal

COM ES FA?
- Barregem tots els ingredients i amassem fins que tinguem una massa amb consistència.

- Fem una bola amb la massa, i la fiquem en un bol embadurnat amb oli. La deixem reposar, tapada i en un lloc càlid, durant una hora o fins que hagi doblat el seu volum.

-Passat aquest temps, dividim la massa en 6 porcions, i a cadascuna d'elles li donem forma de donut o la forma que vulguem. Posem els donuts sobre la safata del forn, prèviament folrada amb paper de fornejar, i tornem a tapar i deixem reposar fins que torni a doblar el seu volum.

- Escalfem el forn a 180º i fornegem durant 15 minuts. Si els preferim fregits, ho podem fer en oli calent i procuran que no es cremin. En aquest cas, treiem l'excès d'oli amb paper de cuina.

- Desfem la xocolata negra amb una mica de llet vegetal fins a aconseguir la consistència desitjada. Banyem els donuts amb la xocolata i deixem refredar.

COMENTARIS: Inspirada en la recepta trobada a Mis recetas anticáncer


1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Però quina pinta més bona!!!
Si no m'haguessis donat la farina d'arròs podries haver probat a fer-los sense gluten.
tenen una pinta increible.