dissabte, 6 de juliol de 2013

Kuchen de poma caramelitzat


INGREDIENTS:
Per a la massa:
2 ous
1 iogurt natural
150 g. mantega desfeta
150 g. sucre
200 g. farina
1 cullerdeta llevat en pols (tipus Royal)
2 culleradetes sucre avainillat

Per al farcit:
5 - 6 pomes
1 got aigua

Per al caramel:
100g mantega
110g sucre

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- Barregem tots els ingredients de la massa i remenem fins a obtenir una massa homogènia.

- Preparem un motlle gran (26 cm. de diàmetre) folrat amb paper de fornejar, i hi aboquem la massa. Fiquem al forn durant 10 minuts.

-Mentretant, pelem les pomes, les partim a trossos i les posem al foc mig amb el got d'aigua. Anem remenant fins que les pomes estiguin pràcticament desfetes. Amb el minipimer acabem de triturar-les per obtenir un puré. Reservem.

- Passats els 10 minuts de cocció, treiem la massa del forn, i li posem per sobre el puré de poma, intentant repartir-lo per tota la superfìcie.

-Fiquem al forn 20 minuts més.

- Quan només quedin uns 7 minuts, fem el caramel amb la mantega i el sucre. Posem els dos ingredients en un pot, al foc, i anem remenant procurant que no se'ns cre.

- Acabat el temps de cocció, treiem el kuchen del forn i li aboquem per sobre el caramel, repartint per tota la superfície

- Tornem a ficar al forn 10 minuts més, aquesta vegada posant escalfor per dalt i per baix.

- Passat el temps, treiem del foc i deixem refredar del tot abans de menjar.


COMENTARIS: Recepta trobada a La brujita de Jengibre



1 comentari:

Anònim ha dit...

Uau, quina pinta!! ha de ser boníssim això.

L.