dissabte, 29 de març de 2014

Magdalenes de poma


INGREDIENTS (surten 12 unitats):
125 g sucre
2 ous grans
125 g oli d'oliva
50 g nata líquida
ratlladura d'1 llimona
1/2 sobre de llevat químic Royal
175 g de farina de rebosteria
1 poma
1 pessic de sal
almívar
sucre per espolvorejar

COM ES FA?
- En un bol batem els ous, el sucre i la ratlladura de llimona fins que tinguem una massa esponjosa.

- Afegim la nata i després l'oli. Seguim batent.

- Incorporem la farina tamisada junt amb el llevat químic i la sal.

- Aboquem la barreja en els motlles de magdalena fins a la meitat, a sobre hi posem llesques molt fines de poma. Acabem d'emplenar fins a 3/4 parts de les càpsules de magdalenes, hi posem més poma tallada en fines llesques i espolvorejades amb sucre.

- Deixem reposar 30 minuts a la nevera.

- Escalfem el forn a 250 ºC. Quan estigui calent, fiquem les magdalenes i abaixem el forn a 210ºC. Fornegem durant uns 20 minuts aproximadament.

- Fem un almívar força espès.

- Treiem del forn i pintem amb l'almívar.

COMENTARIS: Recepta trobada a La cocina de Piescu amn les meves variacions.