diumenge, 23 de març de 2014

Muffins de plàtan



INGREDIENTS:
150 g. mantega desfeta i freda
150 g. sucre
150 g farina de rebosteria
2 ous
1 ó 2 culleradetes de llevat químic Royal
½ culleradeta de sal
2 plàtans de Canàries grans i madurs
extracte de vainilla o ratlladura de llimona (opcional):

COM ES FA?
- Encenem el forn a 200 ºC.

- Preparem els motlles de magdalenes (els podem embadurnar amb mantega i farina, o bé els hi posem un motlle de paper dintre del motlle de metall.

- En un bol tamisem la farina junt amb el llevat i la sal. Remenem amb una espàtula. Li afegim el sucre i tornem a remenar.

- Apart, batem els ous junt amb la mantega desfeta i freda.

- A poc a poca, anem afegint la barreja d'ous al bol on tenim la farina, i barregem amb l'espàtula.

- Aixefem els plàtans amb una forquilla i, quan ja estan ben triturats, els afegim a la barreja anterior. Ho hem de fer ràpid perquè els plàtans s'oxiden de seguida en contacte amb l'aire. Incorporem la vainilla o raspadura de llimona i tornem a remenar fins a obtenir una massa homogènia.

- Amb una cullera, anem emplenant els motlles de magdalenes però no fins a dalt, deixem una mica d'espai perquè no vessin quan pugin en el forn.

- Introduïm en el forn durant uns 15-20 minuts, fins que les magdales estiguin daurades.

- Deixem refredar sobre una reixata. És millor menjar-los quan estan totalment freds perquè així el sabor del plàtan es nota més.


COMENTARIS: Recepta trobada a i-recetas