dijous, 3 d’abril de 2014

Arròs negre


INGREDIENTS per a 3 persones:
300 g. d'arròs bomba
500 g de calamars o sèpia nets
una ceba gran
2 tomàquets grans i madurs
1 dent d'all
1,5 litres de fumet de peix o marisc
4 sobres de tinta de calamar
100 ml. de vi blanc
80 ml. oli oliva extra verge
all i oli

COM ES FA?
- Netegem i eixuguem bé el calamar. El tallem a trossos petits.

- Pelem la ceba i els alls. Piquem la ceba molt fina i tallem els alls a llesques.

- Pelem els tomàquets, els hi treiem les llavors i els piquem molt fins, com si fos tomàquet triturat.

- En una olla posem el brou a escalfar.

- Posem la paella o recipient on farem l'arròs amb oli. Quan l'oli estigui calent, afegim el calamar i el saltegem fins que estigui daurat. Mentre saltegem, tapem amb una tapadora però deixant escapar el vapor, així el calamar quedarà més daurat.

- Quan el calamar està prou fet, el treiem amb una escumadera intentant que quedi el màxim d'oli a la paella.

- A la paella li afegim la ceba i l'all i deixem fins que estiguin daurats. Si cal, afegirem més oli.

- Afegim el tomàquet picat i deixem durant 2 - 3 minuts. Afegim l'arròs i la tinta del calamar. Barregem bé durant 1 minut de manera que tot l'arròs quedi tintat.

- Afegim el brou ben calent, el vi blanc i el calamar/sèpia. Si cal, afegim sal. Deixem al foc fins que estigui fet l'arròs, uns 20 minuts.

- Passat aquest temps, deixem reposar durant uns 5 minuts. Hem de procurar que l'arròs no quedi gaire caldós. Se serveix amb all i oli.