dimecres, 30 d’abril de 2014

Broyé du Poitou


INGREDIENTS:
250 g farina
125 g sucre
125 g mantega tova
1 ou + 1 rovell
un pessic de sal

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- En un bol, barregem la farina, el sucre i la sal. Afegim la mantega estovada i remenem.

- A continuació incorporem l'ou sencer i barregem tot  fins a tenir una massa homogènia.

-Folrem la safata del forn amb paper de fornejar. Estenem la massa amb el corró donant-li forma circular i un gruix d'1 cm.

- Ajundant-nos d'una forquilla, dibuixem a la massa una quadrícula o rombos.

- Barregem el rovell d'ou amb unes gotes d'aigua i pintem la superfície de la galeta amb un pinzell.

- Fiquem al forn durant 20 minuts, al final posem una mica al grill perquè es quedi daurada. Deixem refredar sobre una reixeta.

COMENTARIS: És molt bona. Aquesta recepta és de la regió francesa de Poitiers. La tradició diu que la torta es trenca amb un cop de puny i se serveixen els trossos. Recepta trobada a Je mijote