divendres, 18 d’abril de 2014

Flam parisien


INGREDIENTS: per a un motlle de 22-24 cm.
1 planxa de pasta de full rodona
600 ml llet (millor si és sencera)
200 ml nata líquida
200 ml llet evaporada
4 rovells d'ou de mida M
140 g sucre
70 g maicena
1 beina de vainilla o vainilla en pols
una culleradeta de ratlladura de llimona

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- Cobrim el motlle amb la pasta de full junt amb el paper en el que vé enrotllada. Punxem la base amb una forquilla.

- En un pot gran posem la llet sencera, la llet evaporada i la nata líquida. Obrim la beina de la vainilla a lo llarg amb un ganivet, treiem les llavors i les posem al pot amb la llet junt amb la beina. Si vainilla en pols, afegim una mica. Posem el pot al foc i deixem que bulli. Quan bulli l'enretirem del foc.

- En un bol gran barregem els rovells junt amb el sucre. A continuació incorporem la ratlladura de llimona i la maicena tamisada. Remenem fins a tenir una massa homogènia.

- Enretirem la beina de la llet. Poc a poc i sense deixar de remenar, afegim la llet a la massa de rovells, sucre i maicena.

- Aboquem la barreja dintre del pot i la posem a foc suau durant uns minuts fins que espessegi fins a tenir consistència de crema pastissera.

- Aboquem la barreja calenta en el motlle i repartim uniformement. Podem rebaixar una mica la pasta de full amb un ganivet o deixar-la així.

- Fiquem dintre del forn durant 50 minuts amb escalfor a dalt i a baix, si veiem que es torra massa, el tapem amb paper d'alumini. Un cop estigui tebi, ja el podem desmotllar.

COMENTARIS: recepta trobada a Una pincelada en la cocina