dimarts, 8 d’abril de 2014

Mandonguilles de lluç


INGREDIENTS (per a unes 22 mandonguilles):
400 g lluç sense pell ni espines
1 ou
1/2 ceba
1 all (jo no en poso)
julivert, sal, pebre
2 llesques de pa de motlle
una mica de llet
pa ratllat
1 fulla de llorer

Per a la salsa:
1/2 ceba
julivert, sal, pebre
un got de tomàquet triturat (natural o salsa)
mig got de vi blanc
una mica de farina (opcional)

COM ES FA?
- Bullim el peix en una mica d'aigua amb una fulla de llorer. Després d'uns 3 minuts, quan veiem que ja està fet, el treiem i el posem en un plat perquè refredi. Guardem l'aigua de bullir per fer la salsa.

- Tallem la ceba (i l'all) molt petita, o la triturem, i fem un sofregit amb una mica d'oli. Quan ja està feta, l'escorrem bé per treure l'excés d'oli i reservem.

- Posem a remullar en llet les dues llesques de pa de motlle, treient l'escorça del pa.

- En un bol posem l'ou batut, el peix esmicolat, la ceba sofregida, el pa ben escorregut i pa ratllat per donar consistència. Posem julivert tritura, sal i pebre al gust.

- Quan la massa ja té prou consistència, fem les mangonguilles i les arrebossem amb pa ratllat.

- Aprofitem l'oli de sofregir la ceba per fregir les mandonguilles. Hem d'anar en compte perquè són més fràgils que les de carn.

- Treiem del foc ...


- ... i ara podem fer la salsa:

- Piquem l'altra mitja ceba i la sofregim en l'oli de fregir les mandonguilles, amb una mica de julivert i el tomàquet triturat.

- Afegim el vi i el mig got de l'aigua de bullir el peix i deixem coure 15 minuts per reduir l'alcohol. Salpebrem. Si veiem que ens queda una salsa molt líquida, podem afegir una mica de farina per espessir.

- Incorporem les mandonguilles a la salsa i deixem que s'acabin de fer.