dijous, 22 de maig de 2014

Canelons de peix d'aprofitament


Aquesta recepta l'he fet per aprofitar uns trossos de peix al forn que havien sobrat del dia abans.
No indico quantitats perquè dependrà dels canelons que vulguem fer i de la mida de les plaques dels canelons.

INGREDIENTS:
plaques de canelons
peix cuinat al forn
ceba
gambes pelades
all, oli
maicena
llet
sal, nou moscada
formatge ratllat per gratinar

COM ES FA?
Per fer el farcit:
- Esmicolem el peix ja cuinat i reservem.

- En una paella, sofregim les gambes amb un all en una mica d'oli. Quan ja estiguin fetes, les treiem i les escorrem per treure l'excès d'oli. Barregem amb el peix i reservem.

Farcit

- Tallem la ceba a trossos molt petits, o bé la ratllem, i la sofregim amb oli a foc mig fins que estigui transparent. Quan ja està fet, li afegim una cullerada de maicena i remenem fins que aquesta absorbeixi tot l'oli. A continuació afegim un got de llet tèbia i remenem fins que la maicena s'hagi disolt bé i espessi. Ens haurà quedat una mena de beixamel amb ceba.

- Incorporem el peix que teniem reservat i remenem.

Per muntar els canelons:
- Preparem les plaques dels canelons segons les instruccions del fabricant.

- Un cop preparades, estirem cada placa, a dintre li posem una cullerada de farcit i tanquem el caneló, fent una mica de pressió perquè el farcit quedi compacte, la pasta del caneló ben tancada i no se'ns desmontin, Fem aquesta operació en cadascun dels canelons.


- Anem posant els canelons en una safata que pugui anar al forn. Quan ja estan tots els canelons muntats, fem una beixamel, no gaire espessa, i l'aboquem per sobre dels canelons.

- Espolvoregem formatge ratllat per sobre i posem a gratinar fins que estiguin gratinats.