dimarts, 27 de maig de 2014

Empanada exprès d'aprofitament de pollastre i rovellons


Les quantitats estan fetes per 1 planxa de full doblegada. Si volem fer-la amb dues planxes de full, hem de posar el doble de les quantitats:

INGREDIENTS:
1 planxa de pasta de full rectangular
1 quart de pollastre cuinat, a l'ast, etc.
200 g rovellons (jo els utilitzo de conserva)
10 olives
3-4 cullerades de salsa de tomàquet
formatge ratllat
una mica de beixamel molt espessa
ou batut per pintar o una mica de llet.

COM ES FA?
- Tallem  els bolets en trossos petits i els sofregim amb una mica de julivert. Quan estiguin fets, treiem l'excès d'oli i els posem en un bol.

- Tallem el pollastre ja cuinat en trossos petits i els incorporem al bol on estan amb els bolets.

- Tallem les olives a rodanxes i les barregem amb el pollastre i els bolets.

- Fem una beixamel espessa i la incorporem al bol. Remenem per lligar bé el farcit de l'empanada.

- Encenem el forn a 200ºC.

- Estenem la planxa de full i l'estirem una mica amb el corró. La punxem amb una forquilla per tota la superfície.

- Pintem tota la superfície amb la salsa de tomàquet. A continuació incorporem la massa de farcit que tenim en el bol i la repartim bé per la meitat de la superfície, deixant un dit de marge per cada costat que ens permetrà segellar bé l'empanada. En el cas que utilitzem dues planxes de full, la massa l'estendrem per tota la superfície.

- Espolvoregem i cobrim tot el farcit amb formatge ratllat i, finalment, tapem l'empanada amb l'altra meitat de la planxa, que no hem cobert de farcit.

- Segellem les vores doblegant-les sobre elles mateixes i pressionant amb una forquilla.

- Pintem amb ou o una mica de llet (si pintem amb ou batut, l'empanada quedarà més brillant, amb llet queda més mate), i fem uns forats a la superfície perquè facin de xemeneia.

- Fiquem al forn amb escalfor a dalt i a baix durant uns 20-25  minuts, o fins que veiem que l'empanada ja està feta.

- Mengem calenta o tèbia.

1 comentari:

Trini Altea ha dit...

Me encanta tu receta, me comía un buen trozo ahora mismo.