dissabte, 3 de maig de 2014

Fiadone


INGREDIENTS (per a 2-3 persones):
ratlladura de mitja llimona
300 g ricotta italià (la recepta original és amb brocciu)
3 ous
120 g sucre
pessic de sal

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- Barregem els ous amb el ricotta fins que obtinguem una barreja homogènia.

- Incorporem el sucre, el pessic de sal i la ratlladura de llimona, i barregem molt bé.

- Embadurnem un motlle, de vores altes amb mantega o el folrem amb paper de fornejar. Hi aboquem la barreja.

- Posem a coure durant uns 40 minuts, al final posem una mica al grill perquè s'acabi de daurar. Quan es refreda, qualla més.

- Treiem del forn i deixem reposar un mínim de 10 minuts o fins que estigui tebi-fred abans de desmotllar.

- Es pot menjar tebi.

COMENTARIS:  Necessitem un motlle de vores altes perquè, dintre del forn, el fiadone puja molt però després, al refredar-se, torna a baixar. També el podem fer en motlles individuals.

1 comentari:

noe ha dit...

No he probat mai aquesta recepta, el nom si que hem sona, te molt bon aspecte, molt tentador petons