dissabte, 24 de maig de 2014

Pa de fruites Lisette


INGREDIENTS:
300 g. farina de força
9 g. llevat sec de forner o 20 g llevat fresc
125 g. llet tèbia
4 ous
un pessic de sal
50 g. sucre
80 g. mantega
350-400 g. fruites confitadas tallades a daus petits

COM ES FA?
- Escalfem la llet fins que estigui tèbia, hi aboquem el llevat i remenem fins a disoldre.

- En un bol gran, tamisem la farina, fem un forat en el centre i aboquem la barreja anterior. Remenem amb una cullera de fusta fins que es formi una massa, no cal barrejar tota la farina, només la necessària.

- Tapem el bol amb un drap i deixem que fermenti durant 15 minuts.

- Desfem la mantega i la deixem refredar fins que tingui la temperatura ambient.

- En un altre bol, barregem els ous, el sucre i el pessic de sal. Quan està tot ben barrejat, incorporem la mantega i remenem fins que estigui tot ben integrat.

- Incorporem el batut anterior al bol on està la farina, i barregem bé. Tapem i deixem fermentar durant 30 minuts. La barreja s'haurà tornat una massa esponjosa.

- Mentre està fermentant, tallem la fruita confitada a daus molt petits.

- Passat el temps de fermentació, incorporem les fruites a la massa i remenem per tal que quedin ben repartides per tota la massa.

- Embadurnem un motlle gran amb mantega i farina, o bé el folrem amb paper de fornejar. Aboquem la massa, el tapem amb film de cuina i el deixem en un lloc temperat, i allunyat de corrents, fins que hagi doblat el seu volum.

- Preescalfem el forn a 180º C amb escalfor a baix. Passat el temps de llevat, fiquem el motlle en la part més baixa del forn, i deixem coure durant 30-40 minuts. Si no queda molt daurat, al final podem posar una mica escalfor a dalt perquè quedi més torradet.

- Deixem refredar sobre una reixeta i no desmotllem fins que no estigui tebi o fred.

COMENTARIS: Recepta trobada a Bloc de recetas