dimarts, 24 de juny de 2014

Coca de Sant Joan sense preferment


Per fer la coca de Sant Joan sense preferment, utilitzo la recepta de la coca de crema.

INGREDIENTS (surten 2 coques):
200 ml. de llet sencera o semi
100 g. sucre
1 ou gran (L)
1 cullerada d'aigua d'azahar
500 g farina de força
1 sobre llevat sec de forner
1 culleradeta de sal
100 g margarina o mantega
1 cullerada de mel
raspadura de taronja i llimona
Per decorar: 1 ou per pintar, fruita escarxada, pinyons, sucre, etc.

COM ES FA?
- Posar a la panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex) els ingredients (menys els de decoració), primer els líquids i després els sòlids. Posem el programa d'amassat i llevat (número 13, 1 hora 25 minuts).

- Quan hagi acabat, ens enfarinem les mans i treiem la massa de la cubeta. Dividim la massa en dues parts perquè d'aquesta massa sortiran dues coques.

- Posem la massa sobre la safata del forn,que haurem folrat de paper de fornejar. Estirem la massa amb el corró per donar-li forma ovalada. per evitar que la massa s'enganxi al corró, l'enfarinem abans d'utilitzar-lo.

- A continuació, pintem la massa amb ou batut, posem la fruita confitada i els pinyons repartits per la superfície. En un recipient petit, posem una mica de sucre barrejat amb unes gotes d'aigua, barregem i espolvoregem aquest sucre per sobre de la coca.

- Deixem reposar aproximadament 1 hora i mitja o fins que hagi doblat el seu volum. Jo la fico dintre del forn a 36-38ºC.

- Encenem el forn a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix, i posem a coure durant 15 minuts. Hem de posar un recipient de fang amb aigua a la part baixa del forn per humitejar l'ambient.

- Treiem la coca i deixem refredar sobre una reixeta.


2 comentaris:

Ruth Pinhas ha dit...

Moltes gràcies, Avui he triunfat!

kalidoscopi ha dit...

Me n'alegro molt. Jo la faig cada any i sempre agrada molt.