diumenge, 15 de juny de 2014

Rosca de pasta de full amb poma, xoco i fruits secs


INGREDIENTS:
Una planxa d pasta de full rodona
Fruits secs crus variats
1 poma
1/2 rajola de xocolata
20 g mantega
2 cullerades soperes de sucre
un ou per pintar
crocanti

COM ES FA?
- Pelem la poma, la tallem a trossets petits i la posem en un pot, a foc mig, junt amb la mantega i el sucre. La deixem uns minuts fins que veiem que s'ha quedat tova. Posem la poma en un plat, sense el suc, i reservem.

- Encenem el forn a 200°C, amb escalfor a dalt i a baix.

- Estenem la pasta de full i punxem tota la seva superficie amb una forquilla.

- Partim la xocolata i els fruits secs a trossets petits.

- Col·loquem els ingredients (poma, fruits secs i xocolata) a sobre de la massa formant un cercle, per la part del mig de manera que després poguem embolicar bé el farcit amb la pasta de full.

- Ara tallem la pasta de full segons les línies vermelles del dibuix (el color negre és la pasta de full, el color verd és el farcit), és a dir, des del centre fins al farcit, i des de la part més externa de la pasta de full fins al farcit, procurant que en els punts marcats amb una + no s'ajuntin els talls.


- Ara anem tapant el farcit, entrellaçant les dues bandes de la pasta de full, procurant que tot el farcit quedi ben cobert.

- Pintem amb ou batut, o amb clara d'ou, espolvoregem una mica de crocanti per sobre, i fiquem al forn durant 20 minuts, o fins que la pasta de full estigui daurada.

COMENTARIS: Recepta trobada a La cocina de Trini Altea amb algunes petites variacions meves.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Això ha de ser boníssim.
però reconec que m'he perdut amb lo del dibuix.