dissabte, 14 de juny de 2014

Tarta de brioix amb crema i gerds


INGREDIENTS (per a 4-6 persones):
Per a la massa de brioix:
150 ml. let tèbia
1 cullerada d'aigua d'azahar
un pessic de sal
50 g. mantega pomada
1 rovell d'ou
40 g. sucre glass
250 g. farina
2 culleradetes llevat sec de forner

Per a la crema:
2 rovells d'ou
200 ml. llet
20 g. sucre
20 g maicena

Per a la cobertura brillant:
1 sobre de cobertura de pastissos (Lidl)
2 cullerades soperes rases de sucre
250 ml. aigua
Si no tenim sobres de coberura brillant podem fer-la amb:
1/2 fulla de gelatina
25 g. sucre glass
13 ml. aigua

Per decorar: 125 g gerds

COM ES FA?
Amb la panificadora: posem els ingredients en l'ordre indicat. Seleccionem el programa d'amassat i llevat. En el meu cas: la panificadora és la Home Bread Baguette, Moulinex, i el programa el núm. 13 (1 hora, 25 minuts).

- Si ho fem a mà: barregem el llevat amb la llet i un pessic de sucre fins que espumegi. En un bol barregem la farina, el sucre i la sal. Incorporem la mantega i amassem fins que obtinguem un apasta amb textura de sorra. Afegim el rovell i seguim barrejant.  A continuació incorporem la llet i l'aigua d'azahar. Amassem durant 10 minuts i deixem reposar en un lloc calid i tapat amb un drap fins que hagi doblat el seu volum, mínim 1 hora.

- Mentre està fermentant la massa, fem la crema pastissera. Deixem refredar durant el temps que quedi de fermentació.

- Preescalfem el forn a 200 º. Folrem la safata del forn amb paper de fornejar.

- Passat el temps de fermentació, ens arrebossem les mans amb farina, agafem la massa i la posem sobre la safata del forn, donant-li forma arrodonida o allargada i deixant les vores una mica més gruixudes que el centre.

- Emplenem el centre de la massa amb la crema pastissera i per sobre posem els gerds.

- Fornegem durant uns 10-15 minuts, amb escalfor a dalt i a baix, fins que veiem que les vores estan daurades.

- Deixem refredar sobre una reixeta.

- Per fer la cobertura brillant: seguim les instruccions del sobre de cobertura per a pastissos, o bé posem la gelatina en remull durant uns 5 minuts. Posem aigua i el sucre en un pot que posarem a foc suau, i fem un almívar lleuger. Escorrem la gelatina, la posem en l'almívar, la desfem bé i pinzellem bé la tarta per sobre.

COMENTARIS: Recepta trobada a Dulces bocados amb les meves variacions.