divendres, 15 d’agost de 2014

Melmelada d'aranyons i poma


INGREDIENTS:
1 kg aranyons
500 g poma
700 g sucre

COM ES FA?
- Rentem bé els aranyons i els hi treiem la cueta. Els fiquem en una cassola, els cobrim d'aigua i els posem a foc baix durant uns 15-20 minuts perquè s'obrin.

- Els colem i els triturem amb el minipimer, anant en compte de no triturar els pinyols.

- Quan ja estan triturats, els tornem a posar en la cassola, afegim el sucre i la poma pelada i tallada a trossets, i ho posem a foc mig durant uns 20-25 minuts, fins que la poma s'estovi.

- Passat aquest temps, tornem a triturar la barreja i la passem per un colador per treure els pinyols dels aranyons (jo ho passo per un escorredor dels que utilitzo per la pasta o les verdures, i m'ajudo amb la mà de morter).

- Un cop trets els pinyols, si la barreja no és prou espessa, la tornem a posar al foc fins que agafi la consistència que nosaltres desitgem.

- Fiquem la melmelada en pots esterilitzats, tanquem bé i els posem a bullir durant 20 minuts en un recipient amb aigua perquè es faci el buit.