dissabte, 16 d’agost de 2014

Tarta de poma de Flandes


INGREDIENTS:
130 g farina de rebosteria
80 g sucre
2-3 pomes
2 ous
1 sobre llevat
1 sobre sucre avainillat
3 cullerades de llet
3 cullerades d'oli oliva

Per al glassejat:
80 g mantega tova
100 g sucre moreno (o blanc)
1 ou

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- En un bol, barregem els sucres, la farina i el llevat.

- En un altre bol, batem els ous junt amb la llet i l'oli. Incorporem aquesta barreja al bol on està la farina i remenem.

- Embadurnem un motlle rodó i petit amb mantega i farina, i hi aboquem la massa.

- Tallem les pomes en grills fins i els col·loquem de manera que la part convexa de la poma quedi cap a munt (és a dir el grill queda en vertical), emplenant tota la superfície.

- Fiquem el pastís al forn durant uns 20-25 minuts. Ha de quedar ben daurat.

- Fem el glassejat: Barregem la mantega amb el sucre moreno. Després afegim l'ou batut.

- Cobrim la tarta amb glassejat,  i la posem a coure durant uns 5-10 minuts (amb escalfor a dalt i a baix), fins que quedi ben daurada.

- Deixem refredar del tot abans de desmotllar.