dissabte, 6 de setembre de 2014

Lemon curd


INGREDIENTS:
3 ous
180 g sucre
75 g mantega
200 ml. suc llimona
ratlladura de llimona (opcional)

COM ES FA?
- Posem un pot amb aigua al foc. Hem de tenir el compte que el pot ha de ser gran perquè l'utilitzarem per fer el bany maria.

- Batem els ous molt bé.

- Sense deixar de batre, anem incorporant el sucre, i remenem fins que estigui tot ben integrat. Hem de remenar, no batre.

- Afegim el suc de llimona i tornem a remenar bé, fins a tenir una textura homogènia.

- Posem la barreja al bany maria (amb l'aigua ja calenta) i anem remenant amb una cullera de fusta fins que veiem que la crema es torna més espessa (aproximadament uns 30 minuts).

- Treiem del foc i incorporem la mantega tallada a daus i remenem fins que estigui totalment desfeta.

- A continuació, afegim la ratlladura de llimona. Remenem bé, i deixem refredar la crema, tapada amb film de cuina.

- Fiquem a la nevera un parell d'hores perquè agafi més consistència.