diumenge, 19 d’octubre de 2014

Braç de patata (calent, farcit de carn)


INGREDIENTS:
puré de patata (1 sobre)
400 g carn picada
1 porro, 4-5 xampinyons, 1 pastanaga, 1/2 carabassó o qualsevol altra hortalissa que se'ns acudeixi
salsa de tomàquet fregida, maionesa, ketchup, o qualsevol salsa per lligar la carn
ou dur
formatge ratllat per gratinar

COM ES FA?
- Primer de tot fem el puré de patata seguint les instruccions del fabricant. En aquest cas, com que ens interessa que ens quedi molt espès, posarem menys llet que la que ens diuen.

- Estirem un film de cuina sobre el marbre, escampem el puré per sobre, donant-li forma rectangular, i deixem refredar.

- Fem  els ous durs. Quan estiguin fets, els pelem, els tallem a trossets petits i reservem.

- Mentre es fan els ous, tallem les verdures molt petites i sofregim amb una mica d'oli. Quan estan a mitja cocció, incorporem la carn picada i anem remenant fins que estigui tot ben cuit.

- Enretirem del foc i fiquem en un bol, traient l'excès d'oli. Afegim la salsa que vulguem, en el meu cas he fet una barreja de maionesa i ketchup.

- Distribuïm la carn per sobre del puré (només pel centre però en tota la llargada del rectangle). Ajudant-nos del film de cuina, enrotllem el braç i el tanquem i apretem una mica per donar-li consistència i que al tallar no se'ns desmoroni.

- El col·loquem en una safata que pugui anar al forn, espolvoregem formatge ratllat per sobre i gratinem fins que el formatge estigui a punt.