diumenge, 12 d’octubre de 2014

Pastís d'albergínies


INGREDIENTS:
(jo he fet la meitat de les quantitats de la recepta original)
500g d'albergínies
1 ceba
2 pebrots del piquillo de pot
3 ous (4 ous a la recepta original)
oli, sal i pebre

COM ES FA?
- Encenem el forn a 175ºC i dintre posem un recipient (on farem el bany maria) amb aigua.

- Pelem les albergínies i les piquem o tallem molt petites. Reservem.

- Piquem els pebrots del piquillo. Reservem.

- Pelem la ceba i la piquem molt petita. En una paella posem oli i sofregim la ceba a el foc molt baix,

- Quan la ceba estigui transparent, incorporem les albergínies i deixem coure 15 minuts, remenant de tant en tant.

- Finalment afegim els pebrots, remenem bé i treiem del foc. Deixem refredar una mica.

- Separem les clares dels rovells, posem els rovells en un bol i els barregem amb les verdures, treient l'excès d'oli. Remenem bé.

- Batem les clares a punt de neu fort, i les incorporem al bol on estan les verdures i els rovells. Remenem amb moviments suaus.

- Folrem un motlles amb paper de fornejar o bé l'embadurnem amb oli, hi aboquem la barreja i fiquem al forn durant 45 minuts.

- Abans de desmotllar, deixem temperar una mica.

- Acompanyem amb salsa de pebrots (pebrots de pot, crema de llet i sal, tot triturat). Es poden reservar unes rodanxes d'albergínia i posar-les per sobre per decorar.


COMENTARIS: Recepta trobada a Cuina per tots. Es pot fer també afegint un brick de crema de llet, en aquest cas, la crema s'incorpora al bol abans d'afegir les clares muntades.