dissabte, 1 de novembre de 2014

Budells per a Halloween


INGREDIENTS;
1 planxa de pasta de full rectangular de 25x30 (jo h utilitzat 1 1/3)
2 pits de pollastre
1 ceba
250 g xampinyons
50 ml. vi blanc
4 cullerades soperes de tomàquet triturat
sal, pebre, herbes de provença
ketchup o tomàquet fregit
oli d'oliva

COM ES FA? 
- Tallem els pits de pollastre a trossos, els salpebrem i triturem amb la picadora, que quedin ben triturats. Reservem.

- Netegem bé els xampinyons i els passem per la picadora. Reservem.

- Pelem la ceba i la passem per la picadora.

- Posem una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva. Afegim la ceba i sofregim. Quan estigui daurada, incorporem el pollastre i anem remenant fins que estigui cuinat.

- Incorporem el vi, els xampinyons i la salsa de tomàquet, i deixem que es vagi cuinant fins que s'evapori el líquid. Anem remenant de tant en tant. Adobem amb les herbes de provença.

- Quan s'hagi evaporat tot el líquid, però sense que hagi quedat sec, treiem del foc i deixem temperar.

- Estirem la pasta de full i la tallem en tires de 5x30 cm. aproximadament (surten 3 tires per planxa, per les proporcions de farcit que he fet, he necessitat quatre tires).

- Agafem la safata on anirà el budell i la pintem d'oli ajudant-nos d'un pinzell, per evitar que s'enganxi la massa.

- Encenem el forn a 200ºC, amb escalfor a baix.

- Quan el pollastre està tèbi, el posem al llarg de cada tira i anem tancant les tires, pressionant per assegurar-nos que queda ben tancat.

- Anem col·locant les tires a la safata donant-li forma de budell i ajuntant i segellant els extrems de cada tira amb el següent.

- Fornegem durant uns 15-18 minuts fins que la pasta de full estigui feta i agafi una mica de color, però no ha de quedar daurat.

- Treiem del forn, deixer reposar 5 minuts i distribuïm el ketchup per les juntes simulant sang.

COMENTARIS: Recepta trobada a Hermanas golosas amb les meves modificacions.