diumenge, 16 de novembre de 2014

Pa integral de ceba, sèsam i olives



INGREDIENTS:
400 ml aigua
1 culleradeta de sal
2 cullerades soperes d'oli d'oliva extra verge
4 cebes
550 g farina d'espelta integral *
270 g farina d'espelta blanca*
olives negres
sèsam
1/2 sobre de llevat sec de forner
* es pot fer amb farina de blat, la proporció de farina blanca/integral podem variar-la segons ens agradi


COM ES FA?
- Es pela la ceba i es talla a trossets molt petits, se sofregeix amb una mica d'oli. Quan hagi agafat color, s'escorre l'excès d'oli (jo ho faig amb un col·lador de malla fina) i es deixa refredar. Tallem les olives negres a rodanxes i les barrejarem amb la ceba fregida. Afegim el sèsam.

- En la panificadora Home Bread Baguette, Moulinex) es posen els ingredients en l'ordre indicat: aigua, sal, oli, farines i llevat. Posem el programa núm. 3 (amassat, llevat i cocció, 3 hores 40 minuts).

- Quan la panificadora indiqui, incorporem la barreja de sèsam, olives i ceba. Reservem una petita quantitat per posar per sobre del pa que incorporarem just abans que comenci la cocció.

 - Treiem de la panificadora i deixem refredat abans de tallar.