dissabte, 22 de novembre de 2014

Pastís landés


INGREDIENTS:
100 ml. llet
15 g llevat fresc de forner
4 ous
100 g sucre
raspadura d'una llimona
1 cullerada sopera de rom
1 culleradeta de moka de vainilla líquida
1 culleradeta d'aigua d'azahar
un pessic de sal
250 g farina de força
80 g mantega fosa
sucre glass per espolvorejar

COM ES FA?
- Disolem el llevat en la llet tèbia.

- Fonem la mantega. Deixem atemperar.

- En un bol, barregem els ous, la llet, la mantega, el sucre, el rom o conyac, la raspadura de llimona, la vainilla i la sal. Al final incorprem l'aigua d'azahar.

- A poc a poc, anem afegint la farina, remenant fins a obtenir una massa homogènia.

- Embadurnem el motlle que utilitzarem amb mantega i farina (utilitzem el motlle tipus flanera-magdalena gegant). Aboquem la massa en el motlle i deixem reposar 1 hora(jo el poso dintre del forn a 35ºC).

- Encenem el forn a 180ºC amb escalfor a baix..

- Espolvoregem amb sucre glass, i fiquem al forn durant 30 minuts, primer només amb escalfor a baix, i els últims 5 minuts, amb escalfor a dalt i a baix.